Mongozo Buckwheat White
Traditie getrouw is de opening van het aspergeseizoen halverwege april. Het witte goud vindt gretig aftrek en elk jaar weer wordt door het hele land uitgebreid gesmikkeld en gesmuld van deze heerlijke delicatesse. Een eitje met ham of een stukje zalm met botersaus. Het kan allemaal.
Als begeleider van de asperges zou men eens de Mongozo Buckwheat White erbij moeten serveren. De milde bittere hopsmaak in het Witbier en het verfrissende citrus–achtige karakter in de nasmaak gaan harmonieus samen met de zacht bittere en zoetige smaak van asperges. Een geweldige begeleider bij een klassiek asperge gerecht!
In 2015 werd de Mongozo Buckwheat White verkozen tot het Lekkerste Aspergebier. Een onafhankelijk jury toetste blind alle ingezonden bieren en zochten naar een bier dat evenals asperges zachte smaken combineert met een lichtzoete bitterheid.
Thuis asperges eten? Maak onderstaand asperge gerecht met natuurlijk de Buckwheat White.
Wat heb je nodig? (4 personen)
1 mespunt zout, 1 klontje boter, 125 g boerenachterham (biologisch), 1 gekookt ei en 1 el vers gehakte peterselie.
Bereidingswijze
- Breek de achterkant van de asperges (niet snijden).
- Schil ze vervolgens zorgvuldig met een dunschiller vanaf 2 cm onder de kop tot onderaan.
- Leg de geschilde asperges in een grote kookpan met ruim koud water.
- Leg de schillen en de kontjes erbovenop – ze geven smaak af en drukken de asperges onder water.
- Voeg zout en suiker toe.
- Laat het water aan de kook komen en kook de asperges 8 minuten.
- Zet het vuur uit, doe de deksel op de pan en laat de asperges circa 10 minuten in het kookvocht nagaren.
- Controleer of de asperges soepel zijn maar nog wel beet hebben.
- Verdeel de hete asperges op een voorverwarmde schaal, leg er dwars overheen een ‘band’ van peterselie, gehakt ei en hamsnippers.
Tip!
Ook erg lekker op een knapperige ciabatta met eiersalade, beenham, peterselie en veldsla.