Saison bier is het lekkerste dat je deze zomer wilt proberen

 

Saison bieren danken hun naam aan de tijd waarin dit biertype echt een seizoensgebonden bier was: tijdens het oogsten van de gerst. Om ze langer houdbaar te maken, werden ze extra gehopt, waardoor ze hun typische hopsmaak hebben. Tegenwoordig kun je in elk jaargetijde genieten van saison bieren en zijn ze flink in opkomst. Zeker in de zomer gaan ze door hun frisbittere smaak heel goed samen met de zon.

Saisons zijn goudblonde tot amberkleurige ongefilterde bieren van hoge
gisting en hebben een alcoholpercentage tussen 5% en 6,5%, waardoor het vaak niet échte doordrinkers zijn, maar vooral genietbieren.

Toch zullen de kruidigere en drogere varianten je zeker ook in het najaar heel goed gaan smaken. Esquire proefde vier van onze favoriete saisons en onderwierp ze aan een test. Benieuwd welke dit waren en welk als winnaar uit de bus kwam. Lees hier het volledige artikel